activiteiten 2018 - 2019

   
 
           Start schooljaar 2018-2019

Op 27 augustus was het dan zover: de schooldeuren gingen weer open voor de leerlingen en hun ouders.
Meester Luuk sprak iedereen toe op het schoolplein: met elkaar  gaan we er een onw
ijs leuk jaar van maken.

Bij onwijs past ijs en dat ging er wel in bij de kinderen.

Kamp groep 8

Aan het begin van het schooljaar gaat groep 8 altijd op kamp. Dit jaar was dat op 19, 20 en 21 september . Op woensdagmorgen vertrokken ze , uitgezwaaid door alle leerlingen van de school , op de fiets naar Alphen aan de Rijn. Daar verbleven ze in een Scouting clubhuis. De juffen hadden een leuk programma samengesteld:
boerenspelen, bowlen, bonte avond , kampvuur enz.
Vrijdagmiddag werden ze, moe maar voldaan, door ouders weer naar school gebracht.
    Sportweek

In de week van 24 september was het sportweek op de Fontein. Naast de gym op donderdag had iedere klas nog twee sportieve lessen in of buiten de school.  Zo ging de bovenbouw naar Jeu de boulles en de playground bij de Vosse. Groep 5 ging naar dansschool Aarts, maar er kwam ook een dansjuf op school voor de groepen 3 en 4.  Juf Dyonne gaf beweegkriebels aan de onderbouw en groep 8 hielp bij de sportdag van de kleuters.

  

  


  

  

  

Kinderboekenweek

Dit jaar was het thema Vriendschap. Iedere klas kreeg bij de opening een kinderboek in dat thema om daarmee te werken. Er werd geschreven, getekend en geknutseld . Op de kijkavond mocht iedereen de klassen langs om al het gemaakte werk te bewonderen.
Er werd een boekenmarkt gehouden en de kinderen van de bovenbouw hebben voorgelezen aan de kinderen van de onderbouw. Door de hele school zaten groepjes kinderen. Altijd een gezellig half uurtje.

  

  

Sinterklaasfeest

De kinderen van de bovenbouw hebben van tevoren lootjes getrokken en iedereen heeft zijn best gedaan om een mooie surprise te maken voor een klasgenootje. Op 4 december was er een echte tentoonstelling en konden alle surprises bewonderd worden.

De volgende ochtend zijn we met alle kinderen naar het skateplein gegaan om Sinterklaas op te wachten. Als eerste arriveerden twee agenten die kwamen vertellen dat ze Sinterklaas tegen waren gekomen op zijn paard. En ja hoor ....even later kwam Sinterklaas aangereden. Americo was een beetje bang voor alle kinderen en daarom stapte Sint bij het hek van zijn paard af. Meester Luuk verwelkomde Sint en zijn pieten hartelijk en Americo kreeg nog een paar wortels en een knuffel van Sint. Daarna kon het Sinterklaasfeest in de school beginnen.foto's volgen

Kerstfeest

In de laatste schoolweek van dit jaar mochten alle kinderen een kerststukje maken. 

  Dit jaar vierden we kerstfeest met de musical 'Het grootste geschenk'.  Het jongetje Joezoef gaat op weg met zijn hond om het kindje Jezus zijn gouden bal en zijn mooiste boek te brengen, maar onderweg komt hij een meisje en een oude vrouw tegen die hij troost met zijn geschenken en aan een meisje dat niet kan lopen geeft hij zelfs zijn hond. Het grootste geschenk voor het kindje Jezus is dat Joezoef helemaal naar Bethlehem gekomen is en onderweg mensen blij gemaakt heeft.  Twintig kinderen van de bovenbouw speelden de rollen en alle kinderen van de school zongen de liedjes mee. Een prachtig geheel!

  

  Wij wensen u fijne kerstdagen en een mooi en gezond 2019

PBS


Op 18 januari was de aftrap van PBS. PBS betekent Positiv Behaviour Support. We gaan schoolbreed  de kinderen positief gedrag aanleren, waarbij ze spetters kunnen verdienen: blauwe muntjes die bewaard worden in een doorzichtige buis. Heeft de groep er 100 verdiend, dan volgt een beloning.
Groep 8 liet buiten en binnen zien aan welke gedragsverwachtingen de kinderen gaan werken.