Evenementen schoolbreed

Fijn dat u onze website bezoekt!

Op deze site vindt u maar een klein gedeelte van de activiteiten van onze school.
Het gaat hierbij vooral om de grote evenementen.
Alle informatie is alleen in het afgesloten deel van Schoudercom te bekijken.

Koningsspelen

De hele school heeft weer een fantastische dag gehad tijdens de koningsspelen.

Groepen 3 t/m 8 deden allerlei activiteiten op het sportveld van SV Hillegom.
De kinderen van groep 1/2 hebben activiteiten gedaan op het voorplein van de school.

Grote Rekendag op De Fontein

Heel veel architecten en ontwerpers op De Fontein!Alle kinderen van basisschool De Fontein namen op 30 maart deel aan  de 20ste editie van de Grote Rekendag met de titel “Bouwavonturen”
Alle leerlingen van De Fontein waren op 30 maart voor één dag architect. Van dierentuin inrichten bij de jongste kinderen t/m het ontwerpen en inrichten van een tiny house in groep 8. Bouwen doe je niet zo maar! Er kwamen diverse rekenactiviteiten kijken bij het bouwen en ontwerpen: tekenen, inschatten, rubriceren, plannen, samenwerken en rekenen. Denkkracht werd gecombineerd met handvaardigheid. In dit bouwavontuur ontdekten de leerlingen hoe is om een architect, constructeur of bouwer te zijn. Ook op de vraag: “Waar moet nou de wc in mijn kubuswoning?” werd een goede oplossing voor bedacht!

De Grote Rekendag werd georganiseerd door uitgeverij Malmberg en Universiteit Twente. De dag stond geheel in het teken van onderzoekend  rekenen en liet zien hoe leuk dat kan zijn!

Surprises

De bovenbouwgroepen hebben in november lootjes getrokken en daarna is iedereen flink aan het knutselen gegaan. Op 1 december werden alle surprises mee naar school genomen en tentoongesteld in het Beather. Wat zag dat er fleurig uit!

Sinterklaas

Op 3 december was het zover. Sinterklaas en zijn twee pieten brachten een bezoek aan de Fontein. We mochten hem dit jaar niet buiten ontvangen, maar hebben hem vanuit de school toegezongen.

Al snel was het tijd om de onderbouwgroepen te bezoeken. In iedere groep was er een programma voor de Sint en kregen de kinderen een cadeau.

De bovenbouw was druk met het uitpakken van de surprises. Ook daar kwam Sint nog even langs om een klassencadeau te brengen.

Het was een gezellige dag.

Start schooljaar

Op 30 augustus gaat het nieuwe schooljaar van start. Iedereen heeft er weer zin in, maar het is ook wel een beetje spannend. Hoe zal het zijn in de nieuwe groep?

De ouders mogen weer de pleinen op om hun kinderen weg te brengen, maar nog niet mee naar binnen. De leerkrachten hebben een filmpje gemaakt om de kinderen te verwelkomen.